Anneke Bezem M.Sc.

Mijn motto: ` Kijk naar mogelijkheden vanuit de eigen talenten`.

Meer over...

Anneke Bezem M.Sc. is algemeen directeur van Bureau Bezem, dat zich richt op advisering, onderzoek, training en opleiding binnen onderwijs en bedrijven. Beeld en Brein® en STERKerSTAAN® zijn onderdelen van Bureau Bezem.
De doelstelling van Anneke Bezem is om waar mogelijk evidence-based te werken.

Anneke Bezem heeft ruim dertig jaar onderwijservaring als docent wiskunde. Zij heeft zich na haar studies informatica en wiskunde gespecialiseerd in deelgebieden van de psychologie waaronder faalangst, stressmanagement, persoonlijke vitaliteit, trauma, alle facetten rondom het beelddenken, visuele disfuncties, cognitieve stijlen, primaire reflexen en voeding vanuit de orthomoleculaire principes  in relatie met leerproblemen (ADHD en ASS). In 2020 heeft Anneke de HBO opleiding Natuurkundig Orthomoleculair Therapeut afgerond. Zij richt zich op voeding en leefstijl in relatie met het brein en leer- en gedragsproblemen.

In juni 2012 heeft Anneke Bezem in samenwerking met Prof. dr. J.M.J. Murre het wetenschappelijk onderzoek naar de effectiviteit van de Beeld en Brein® Leerstrategieën afgerond. Zij zet het samenwerkingsverband met Jaap Murre voort in verdere wetenschappelijke onderzoeken omtrent leerstrategieën en de cognitieve stijlen; beelddenken en taaldenken.

Anneke Bezem is auteur van de boeken:
STERKerSTAAN de spil bij faalangst, STERKerSTAAN Kijken en zien, Het grote informatieboek Beeld en Brein® Beelddenken en Talent Gericht leren en ontwikkelaar en auteur van het Werkboek Beeld en Brein® Schoolbasis. Daarnaast heeft zij verschillende e-books geschreven.

En zij is lesauteur van verschillende reken- en wiskundemethoden, het softwareprogramma `Ken je leerstijl` en leersets voor kinderen met leerproblemen voor Tiktegel®.

Sinds 2010 is Anneke Bezem bevoegdheid Visueel Screeners op te leiden.

Haar motto: `Kijk naar mogelijkheden!`